april, 2021

21aprHele dagen03oktCatherine Opie – 700 Nimes RoadOplev Elizabeth Taylors hjem

Begivenhedsdetaljer

Kom med ind i den afdøde skuespiller, diva og legende Elizabeth Taylor’s fashionable hjem, hvor den anerkendte kunstfotograf Catherine Opie (f. 1961) helt eksklusivt fik lov til at komme helt tæt på med sit kamera.

Udstillingen er et tankevækkende, intimt indblik i Taylors liv – og ikke mindst et rørende møde mellem to meget forskellige kvinder: Den ombejlede, klassiske diva, der lever i overflod, og den socialt bevidste fotograf, der ellers normalt retter linsen mod samfundets svageste.

For første gang nogensinde og kort før sin død gav hun fotografen tilladelse til at forevige sine private gemakker. Og det var umiddelbart sin egen modsætning, som hun lukkede ind i sit hjem – nemlig Catherine Opie, der er kendt for at udforske subkulturer som queer-kulturen og LGBT+-miljøet og for i udpræget grad at anvende sin personlige historie og oplevelser som lesbisk kvinde.

Det er et rørende møde imellem disse to kvinder, uden at de rent faktisk kom til at møde hinanden i den virkelige verden. Mødet fandt kun sted gennem Opies linse og en fotografisk dokumentation af skuespillerindens legendariske bolig på 700 Nimes Road.

Elizabeth Taylor levede fra 1932-2011 og var én af sin tids allerstørste skuespillere, og hun vandt to Oscars. Taylor blev især kendt for sine otte ægteskaber med syv forskellige mænd, samt hovedrollen i storfilmen ”Cleopatra”.

Udstillingen kan opleves i en forlængelse af The American Way og værkerne i Catherine Opie – 700 Nimes Road er ligeledes lånt fra Louisianas imponerende samling af amerikansk kunst.

Mere

Tid

April 21 (Onsdag) - Oktober 3 (Søndag) Vis i min tid

Placering

Kunsten

Kong Christians Allé 50 9000 Aalborg

Organisator

Kunsten+45 99 82 41 00 Kong Christians Allé 50 9000 Aalborg

Skriv et svar

X
X