Iglesia de Nuestra Señora del Rosario

Kirke fra det 16. århundrede

Adresse

Calle Agrela, 12, 18680 Salobreña, Granada, Spanien

GPS

36.7434867, -3.5880819

Adresse

Calle Agrela, 12, 18680 Salobreña, Granada, Spanien

GPS

36.7434867, -3.5880819

Salobreña er en charmerende by på Granadakysten, kronet af et imponerende slot bygget af araberne i det 10. århundrede.

Ved foden af ​​denne Nasridfæstning, blandt netværket af gyder og hvide huse, finder vi kirken Nuestra Señora del Rosario, en lille kirke i Mudejarstil.

Kirken Nuestra Señora del Rosario ligger i det historiske centrum af Salobreña. Det originale tempel blev bygget i det 16. århundrede på resterne af den gamle Salawbinyamoske.

Til opførelsen af ​​kirken og på grund af stejlheden i terrænet var det nødvendigt at skabe en bredere platform, hvorpå man kunne bygge det nye kristne tempel, dette gav anledning til La Bóvedapassagen, der forbinder Barrio de La Villa med kvarteret Albaicín.

Den første kirke var i Mudejarstil. Dens vægge var lavet af mursten, og det havde et smukt kuffertloft. Bygningen har imidlertid gennemgået dybtgående forandringer i hele sin historie og forblev praktisk talt uigenkendelig efter branden, der ødelagde kirken i sommeren 1821. Rekonstruktionen begyndte i 1832, ledet af arkitekten José de Contreras.

Af sine to facader er den på hovedfacaden overfodret. Den, der er åben på højre sidevæg, af Mudejarinspiration, er den mest detaljerede. Den er bygget i mursten, med en dobbelt carpanelbue og dekoreret med fliser restaureret i det 19. århundrede.

I det 19. århundrede blev der også installeret nye alterstykker, billeder og liturgiske møbler, selvom borgerkrigen udslettede det meste af denne arv, som blev udskiftet i midten af ​​det 20. århundrede. Domingo Sánchez Mesa, José Navas Parejo og Benito Barbero, havde ansvaret for at udarbejde billedet til dette tempel. Blandt de billeder, der har overlevet tidens løb af plyndringen og krigskonflikterne, er Rosenkransens jomfru og den korsfæstede Kristus.

Nuestra Señora del Rosario har en rektangulær plan med tre skibe, de laterale er smallere og lavere end den centrale.

Helligdommen består af et bredt hovedkapel, dækket med en flad ottekantet hvælving, firkantet i midten, på siderne sakristiet og tårnet. Ved foden af ​​kirken er der et enkelt højkor. Klokketårnet blev rejst på resterne af den primitive minaret, dens trappeværende kantninger giver en vis Mudejarluft.

At nærme sig denne smukke historiske enklave og gå gennem dens kvarterer er altid en god mulighed for at tilbringe en behagelig morgen eller en uforglemmelig solnedgang. Vi transporterer os til en middelalderlig citadel, der bevarer dens smalle gader, hjørner, udsigtspunkter og snoede passager, der forbinder de mauriske kvarterer La Loma, El Brocal, El Albayzín og La Fuente.

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X
X